Chakir El Homrani assumeix l’impuls d’una llei d’economia social i solidària

El passat divendres la Conselleria de Treball, Afers Social i Famílies va presentar un document que conté les bases enfocades a promoure una llei d’economia social i solidària. El text va ser consensuat amb entitats representatives de l’economia social, agrupades en aquest acord a través de l’Associació Economia Social de Catalunya.

D’aquesta manera s’han comunicat les intencions del govern de cara a la propera legislatura en termes econòmics. El document anunciat no fa referència a la imperiosa necessitat d’aixecar restriccions de cara a evitar la més que probable mort per a molts sectors empresarials, ni a revertir l’actual situació fiscal que situa Catalunya en el dubtós honor d’ocupar el primer lloc dins l’Estat espanyol pel que fa al nombre d’imposts autonòmics, a les antípodes d’altres indrets com Madrid o el País Basc.

Chakir el Homrani, al capdavant del departament, aposta per seguir ofegant les classes mitjanes i incrementar el fluxe de trasnferència de rendes des dels sectors productius a aquells subvencionats. On llegim economia social i solidaria caldria llegir economia dirigida i subvencionada, que tant espanta inversors i que posa en perill tants llocs de treball. El model d’el Homrani per a Catalunya és el d’una economia subsidiada i sota respiració assistida, allunyada de la creativitat i la riquesa que aporta un mercat lliure.

Contingut relacionat: