Jiménez Losantos esclata contra els antivacunes

by Redacció

Federico Jiménez Losantos, fundador i rostre més popular del grup de comunicació Libertad Digital, arremet contra el moviment antivacunes. Aquest dimecres el polèmic periodista ha sortit al pas de les crítiques que recentment venia rebent després d’haver defensat la imposició de l’obligatorietat de la vacuna del COVID-19 i d’haver assenyalat de “molt irresponsable” el líder de VOX, Santiago Abascal, per no reconèixer públicament si s’havia vaccinat o no. Losantos assegura estar a la diana dels sectors més critics amb la vacunació i ser objecte d’una campanya d’assetjament.

Convé recordar que a dia d’avui no és obligatori sotmetre’s a la vacuna i que no pot forçar-se cap ciutadà a revelar informació relativa a la seva salut. El conductor del programa radiofònic que porta el seu nom a EsRadio ha mostrat la seva versió més contrària a les llibertats individuals, qüestionant, entre d’altres, el dret a l’autodeterminació del pacient i el dret a la protecció de dades personals. Molts dels crítics amb la seva postura respecte la vacunació eren fins ara incondicionals de la seva ràdio i les xarxes socials són testimoni de la seva decepció amb el periodista, després que aquest titllés d'”ultracarques bevedors de lleixiu”.

La previsible caiguda d’oients que comportarà la radicalització de Jiménez Losantos en aquest assumpte s’afegeix als problemes de viabilitat que ve arrossegant el grup Libertad Digital en els darrers temps. Seguint amb aquesta línia el grup també sembla haver prescindit d’alguns dels seus col·laboradors, com l’enigmàtic articulista Fray Josepho, a qui semblen haver empès a apropar-se a l’òrbita del periodista i escriptor César Vidal. De fet, Vidal havia estat un dels més estrets col·laboradors de Losantos des dels seus temps a la cadena COPE, fins que l’any 2013 van trencar la seva relació professional i personal amb la sortida del primer d’EsRadio. Ara n’és un dels seus principals detractors dins l’espai de la dret mediàtica.

La mort d’una de les seves subordinades després de vacunar-se

La creuada personal que està protagonitzant Jiménez Losantos en relació a les vacunes ha coincidit amb la desaparició d’una de les veus més carismàtiques que l’acompanyaven dins la cadena. Elia Rodríguez, directora i presentadora d’Es la mañana de Fin de Semana, va morir a principis d’aquest mes de setembre a l’edat de 38 anys. El fet que s’atribuís definitivament aquesta sobtada mort a un “accident domèstic” i que la periodista ja comptés amb la pauta completa de la vacuna han alimentat tota mena d’especulacions. Alguns grups antivacunes han vist l’ocasió de vincular el tràgic episodi amb les pressions de Losantos sobre el seu equip per a que es sotmetessin al vaccí.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM