CatSalut realitza trucades directes per a incentivar la vacunació

by Redacció

Diversos ciutadans s’han fet ressò els darrers dies sobre el fet d’haver rebut trucades en nom del CatSalut amb l’objectiu d’induir-los a vacunar-se contra la COVID-19. Malgrat la infinitat de missatges adreçats al públic general promovent la vacunació des d’administracions i mitjans de comunicació, el govern ha endegat aquesta campanya de trucades individualitzades per mirar d’arribar els sectors de la població més impermeables i convèncer els més reticents.

Molts d’aquests ciutadans, que legítimament dubten de la vacuna, ja sigui per la seva eficàcia, la seva seguretat o la seva necessitat, perceben aquestes comunicacions personalitzades com un increment en la pressió institucional per a que acceptin sotmetre’s a la injecció. Segons ha trascendit sobre el contingut de les trucades, l’interlocutor acaba demanant fins i tot les raons per les quals hom encara no s’hauria vaccinat. Aquest darrer element genera suspicàcies en relació als veritables motius darrere la campanya.

Per tal d’evitar que l’actuació del Departament de Salut no es percebi com un assetjament cap als no vacunats, seria bo que s’informés en virtut de quina norma s’està realitzant el tractament de les dades de contacte dels usuaris de CatSalut per a aquesta finalitat i s’expliqui què justifica determinades intromissions a la seva intimitat. Aquest exercici de transparència incrementaria la confiança ciutadana en les administracions.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM