La negativa de Kyrie Irving a vacunar-se posa l’NBA contra les cordes

by Redacció

L’estrella dels Brooklyn Nets, Kyrie Irving, ho té clar: està disposat a no jugar cap més partit com a local abans d’haver de renunciar a la seva privacitat. La disparitat normativa present als Estats Units provoca que hi hagi jugadors amb prohibició de competir a l’estadi del seu propi equip i, al mateix temps, sí poder-ho fer en partits fora de casa. Aquesta és la surrealista situació en la que es troba Irving, condemnat a jugar només com a visitant degut a les estrictes mesures sanitàries implantades a Nova York, que l’obliguen a vacunar-se per a poder trepitjar les pistes de la ciutat.

Malgrat que els jugadors de la competició que no s’han vacunat són una minoria, resulten suficients com per a representar una massa crítica amb capacitat de deixar l’NBA en una situació complicada. Irving s’ha erigit com la cara visible dels que qüestionen les restriccions imposades per la lliga. El jugador dels Nets es resisteix a revelar si s’ha vacunat o no. La seva decisió ja l’ha portat a comparèixer davant la premsa a través de videoconferència, mentre que els seus companys assistien a l’acte de forma presencial. Una molèstia insignificant per a ell, incomparable amb el fet de veure’s obligat a haver d’exposar la seva intimitat.

El voluminós negoci que gira al voltant de l’NBA ha situat Irving a l’ull de l’huracà. A la pressió pròpia de les mesures sanitàries cal afegir-ne les difamacions que s’estan abocant sobre l’atleta i els problemes que la fermesa exhibida puguin causar-li a la seva carrera professional. Fins ara, no sembla disposat a retrocedir ni un mil·límetre en les seves posicions i continua defensant una senzilla però poderosa convicció: “M’agradaria mantenir-ho en privat i, si us plau, respecteu-ho: és la meva privacitat”.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM