La “Big Pharma” confia en l’ampliació de la dosi de reforç per a multiplicar els seus beneficis

by Redacció

El passat dijous les autoritats sanitàries dels Estats Units van aprovar la vacuna de reforç per a majors de 65 anys. La decisió a l’hora de fixar el llindar d’edat no és una qüestió menor, hi ha en joc una ingent quantitat de beneficis potencials per a fabricants com Pfizer i Moderna, al capdavant del nombre d’injeccions inoculades al país. De fet, ambdós laboratoris ja havien obtingut rèdit econòmic del pla de vacunació addicional sense ni tan sols haver-ne venut encara cap ni una. El mer anunci del president Biden a mitjans del mes d’agost sobre el programa de vaccins de reforç ja els va reportar importants pujades a la borsa.

Fins el moment, s’ha autoritzat la injecció addicional de Pfizer, però, segons recull Associated Press, està previst que pròximament també ho siguin les desenvolupades per Moderna i Johnson&Johnson. Tampoc no es descarta abaixar el llindar d’edat per tal d’ampliar la població receptora de la dosi de record. Al Regne Unit es plantegen oferir-la als ciutadans a partir dels 50 anys. Igualment, l’intent a diversos països d’estendre les vacunes originals a franges d’edat cada vegada més prematures permeten albirar més vies d’ingressos per a aquests gegants farmacèutics.

La venda massiva de dosis de reforç que es projecta per als propers mesos es traduirà en milers de milions de dòlars de -més- beneficis per a les farmacèutiques. Cal tenir en compte que la rendibilitat que obtindran els fabricants amb les vacunes addicionals és major que la de les primeres dosis, doncs ja no hauran de detreure-hi els costs de recerca i desenvolupament, assumits amb les dosis originals. Amb aquest panorama és lògic que els accionistes dels grans laboratoris celebrin les campanyes institucionals en favor de les injeccions de reforç i que el lobby de la ‘Big Pharma’ treballi incansablement per a que les autoritats les aprovin per al major nombre de franges d’edat.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM