La silenciada revolta dels “armilles taronges” australians

by Redacció

Assistim a un deliberat silenci informatiu en relació a les històriques protestes que s’estan produint a Austràlia, a propòsit de les desproporcionades mesures sanitàries que estan adoptant les autoritats del país. Els australians ja han patit fins a sis confinaments, als que acompanyen tota la patuleia de restriccions a les que ja ens hem acostumat arreu d’Occident. Cal insistir-hi: sis confinaments, sis, en una nació de 25 milions d’habitants i que oficialment només ha reportat poc més d’un miler de morts per SARS-CoV-2.

Finalment, els ciutadans del país austral han dit prou. I aquests dies protagonitzen massives manifestacions a les principals ciutats, farts de veure com disminueix la seva qualitat de vida i de com es redueixen les seves esferes de llibertat, en nom d’una amenaça que perceben tan llunyana com inofensiva. La imposició de l’obligatorietat de la vacuna per als treballadors de determinats sectors com el de la construcció, ha desembocat en una revolta en forma de desobediència civil insòlita a Austràlia, tant pel seguiment popular que està tenint com per la seva permanència al llarg dels dies.

Molts dels participants llueixen una armilla taronja, pròpia dels treballadors de la construcció. Aquesta peça de roba, també popularitzada d’ençà de les protestes italianes, s’ha convertit en un autèntic símbol de resistència social als països més expeditius a l’hora d’implantar severes mesures sanitàries. Gràcies a les xarxes i a alguns mitjans alternatius, pot seguir-se l’estat de la situació australiana i com la ciutadania està sent durament reprimida amb actuacions policials desproporcionades. Una setmana de manifestacions ininterrompudes, amb un balanç de 200 detinguts diaris. Mentrestant, a casa nostra, es manté l’apagada informativa.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM