Personal de l’OMS aprofita brots vírics a l’Àfrica per a cometre abusos sexuals

by Redacció

Entre els anys 2018 i 2020 desenes de dones i nenes van patir abusos sexuals a la República Democràtica del Congo a mans de membres de l’Organització Mundial de la Salut. Aquesta és la conclusió a què ha arribat la comissió d’investigació independent, encarregada d’estudiar la controvertida actuació de l’organisme de les Nacions Unides al continent africà durant un brot d’Ebola.

Les víctimes, que pertanyen als estrats més precaris del país, haurien estat enganyades per a mantenir relacions sexuals amb integrants de l’OMS a canvi de la promesa de feina. D’altres, directament violades. Hi podrien estar implicats fins a 83 membres del personal de l’entitat, entre els quals hi hauria tant col·laboradors locals com enviats internacionals. La majoria de promeses de feina no es van materialitzar mai. Les que sí ho van fer, acaben novament amb episodis d’explotació sexual, sota amenaces d’acomiadament.

L’informe presentat per la comissió és terrorífic. Arran dels abusos i agressions sexuals perpetrades, es van produir múltiples embarassos no desitjats, parts prematurs i avortaments. Davant la quantitat d’evidències, l’Organització Mundial de la Salut ha hagut finalment de reconèixer les greus negligències i disculpar-se públicament.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM