Nova nit d’aldarulls a Barcelona

by Redacció

Semblava força evident que els greus episodis de violència gratuïta i multitudinària es replicarien més enllà del cap de setmana de les festes de la Mercè. I així ha estat. Set dies després i aprofitant la celebració de la Festa Major del barri de Sarrià, la ciutat de Barcelona ha tornat a ser escenari de conductes incíviques i delictives. Diversos veïns que participaven dels festejos han denunciat haver patit intents de robatori i la presència policial ha desembocat en llançament d’objectes i barricades.

Segons informa el digital El Caso, la primera nit de les festes a Sarrià, marcada pels incidents, ha acabat amb diversos ferits lleus i vuit detinguts, tres dels quals menors d’edat. Entre els detinguts destaca el cas de dos d’ells, que conjuntament acumulen fins a 29 antecedents policials. Les autoritats locals responsables insisteixen a minimitzar l’indubtable problema de seguretat que viu la ciutat, descartant que al darrere hi hagi cap organització criminal. Sigui com sigui, som davant d’accions perpetrades per joves que actuen en grup i avesats a l’activitat delictiva.

Eugenio Zambrano, portaveu del Sindicat CSIF de la Guàrdia Urbana de Barcelona, va aixecar polseguera a principis de setmana, per unes declaracions en què atribuïa els successos esdevinguts tant a la plaça d’Espanya com a la platja del Bogatell a delinqüents, antisistema i menors estrangers no acompanyats, els denominats MENA. Un dels redactors d’El Caso recull al seu compte de Twitter el balanç definitiu que van deixar les concentracions massives de fa uns dies amb motiu de la Mercè:

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM