Deserten tres efectius de la Guàrdia Suïssa per l’obligació papal de vacunar-se

Tres membres de la mítica Guàrdia Suïssa han abandonat el cos militar que des de fa més de cinc segles protegeix el Papa i, per extensió, constitueix l’exèrcit dedicat a la defensa de la Santa Seu. Els agents haurien deixat la unitat davant la decisió pontifícia d’obligar-los a vacunar-se. Des del passat 1 d’octubre no pot accedir-se dins les fronteres de l’Estat de la Ciutat del Vaticà sense disposar del passaport verd que acredita que el seu portador s’ha sotmès a la punxada contra la Covid-19.

El microestat, que acull la màxima institució catòlica, també ha decretat l’obligació generalitzada de fer ús de la mascareta, fins i tot a l’aire lliure. L’estricta regla afecta tothom: religiosos, empleats, turistes i feligresos. D’aquesta manera, el Vaticà passa a ocupar les primeres places pel que fa a països més rígids en l’aplicació de mesures sanitàries. Les decisions preses provenen directament de l’autoritat del Papa Francesc.

Malgrat que el passaport covid pot obtenir-se si es demostra que ja s’ha passat la malaltia o bé aportant un resultat negatiu en prova PCR o test d’antígens, no s’ha permès aquestes alternatives als membres de la Guàrdia Suïssa, exigint-se la vacunació com a única opció per a continuar vestint el curiós uniforme que els caracteritza. Oficialment, la Ciutat del Vaticà ha atribuït la retirada una decisió voluntària dels tres implicats.

L’obligació de vacunar-se contravé la doctrina vaticana, que opta per permetre rebutjar la injecció per qüestions morals. La renúncia dels guàrdies es suma a les tensions a què ja s’enfronta Bergoglio per la posició que manté en relació amb la pandèmia i la seva gestió per part dels governs. A Itàlia, són molts els sacerdots de base que es rebel·len obertament contra els dictats de les administracions públiques. Alhora, caps visibles de l’Església, com Monsenyor Carlo Maria Viganò o el cardenal Raymond Burke, han criticat l’alienació constant de l’actual Papa amb els interessos de la “Big Pharma”.

Contingut relacionat: