Dr. José Cabrera: “La religió és un antídot contra el suïcidi”

by Redacció

El passat dijous, durant la retransmissió del programa Horizonte de la cadena espanyola Cuatro, va atribuir-se el retrocés de la religió com a una de les causes que ha provocat l’increment de la taxa de suïcidis dels darrers anys. És la conclusió a què arribava el reconegut psiquiatra i metge forense, el doctor José Cabrera.

En opinió de l’especialista, famós gràcies a la tasca divulgadora que exerceix en diferents mitjans de comunicació, la pèrdua d’expectatives i valors entre el jovent explica que el suïcidi s’hagi convertit en la principal causa de mortalitat en aquest segment de la població. Segons les dades exhibides durant l’espai televisiu que condueix Iker Jiménez, de 2003 a 2019 es registraren arreu de l’estat un total de 58.867 suïcidis.

El doctor Cabrera es va mostrar contundent des de la primera intervenció, criticant el consens periodístic segons el qual no s’hauria de tractar aquesta temàtica per a no generar el denominat “efecte contagi”. Continua la seva anàlisi en el sentit que la manca de valors religiosos entre les generacions més joves explicaria bona part del fenomen. També apunta a la incidència que sobre el nombre de suïcidis podrien tenir altres variables com el clima.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM