Google penalitzarà els continguts que qüestionin l’alarmisme climàtic

by Redacció

L’última actualització de la política publicitària i de monetització de Google anuncia que castigarà els continguts generats a la xarxa que no comparteixin les tesis oficials referides al canvi climàtic. Publicada el passat dia 7 d’octubre per l’equip de Google Ads, qualsevol interessat pot accedir al text que estableix les noves condicions imposades pel gegant tecnològic que entraran en vigor a partir de mes vinent. A través d’eines automatitzades i la revisió humana es privarà d’ingressos els qui plantegin teories alternatives respecte d’allò que ells consideren “veritat”.

La mesura afectarà totes les publicacions que emprin el sistema d’ingressos de Google Ads, per tant, la majoria de blogs i edicions digitals. S’aplicarà també a la plataforma de creació i compartició de vídeos de la corporació: YouTube. Fent valer la posició predominant que Google ostenta a Internet, aquesta decisió tindrà una influència determinant en el lliure accés a la informació. Eliminar webs o perfils del flux d’ingressos publicitaris, en funció del contingut generat, amb independència del volum de trànsit obtingut, representa un torpede a la línia de flotació d’aquests creadors digitals, amb l’única finalitat de silenciar-los. Una censura indirecta, subtil però molt efectiva.

El redactat prova de justificar-ho com a una defensa del que anomenen “consens científic” en relació amb l’emergència climàtica. El suposat “consens” que es proclama és resultat precisament d’aquesta mena de pràctiques d’exclusió de la dissidència a tots nivells. Existeixen no pocs científics, de reputació i trajectòria contrastades, que posen en dubte les tesis climàtiques assumides de manera oficial. L’acció de la companyia de Silicon Valley té evidents paral·lelismes amb la manera com s’ha tractat aquests experts crítics. Se’ls ha relegat de congressos i conferències dedicades a la matèria, s’han censurat les seves publicacions, se’ls ha amagat mediàticament i condemnat a l’ostracisme acadèmic. Ara Google expulsa també el debat de la xarxa, perjudicant la llibertat d’informació i el dret ciutadà al seu accés.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM