Es mantenen les mobilitzacions arreu d’Itàlia en rebuig a la imposició del ‘green pass’

by Redacció

L’entrada en vigor el passat divendres de l’obligatorietat de disposar del ‘passaport covid’ per a poder treballar a Itàlia, no ha fet rebaixar el nivell de la mobilització social en contra de la mesura. Ans al contrari, si en un primer moment les protestes es concentraven a la capital, han acabat per replicar-se arreu del territori italià.

Un dels punts calents en aquests moments s’ubica a la ciutat costanera de Trieste, a tocar de la frontera amb Eslovènia. La localitat representa un enclavament estratègic per a l’economia nacional. Centenars de treballadors han aconseguit paralitzar l’activitat portuària, gràcies a la decisiva contribució dels estibadors. La policia ha hagut de recórrer a l’ús de gasos lacrimògens per fer front a la protesta.

A Roma i Milà es mantenen les manifestacions multitudinàries en resposta a l’exigència laboral de disposar del document sanitari, obligació que també afecta els autònoms. Gènova, Ancona i Torí també han estat escenari de bloquejos a infraestructures i interrupcions de l’activitat a diversos centres de treball. El seguiment massiu de la protesta ha empès el líder de la Lega, Matteo Salvini, a criticar l’actuació a Trieste del Ministeri de l’Interior. De la mateixa manera, el sindicat interprofessional FISI ha convocat una vaga general per al dimecres vinent.

Mentrestant, l’administració segueix carregant contra les mobilitzacions i titllant de feixistes els qui s’oposen a la mesura. Mirant de reforçar aquest relat, els darrers dies ha tret als carrers els seus acòlits per tal de visibilitzar un hipotètic suport social a la decisió governamental. Els principals mitjans de comunicació italians s’afegeixen a l’estigmatització dels qui s’hi oposen i, mentre assenyalen que a la capital les protestes estan promogudes pels neofeixistes, responsabilitzen l’anarquisme d’estar al darrere de les de Milà.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM