Policies de Seattle recorren a símbols de la Guerra de la Independència en protesta contra la vacuna obligatòria

by Redacció

“No em trepitgis” (“Don’t tread on me“), és el lema de la històrica bandera, coneguda com a “Gadsden” i emprada pels revolucionaris de les tretze colònies americanes que s’alçaren contra el domini de la corona britànica l’any 1776. Dos segles més tard, l’ensenya encara es deixa veure en l’àmbit de determinats cercles polítics nord-americans, com a símbol contrari a la intervenció de l’estat sobre la llibertat individual.

És aquest significat atribuït a la insígnia, juntament amb la seva rellevància en el moment fundacional dels Estats Units, el que ha portat a alguns agents del Departament de Policia de Seattle a utilitzar-la per a expressar el seu desacord davant l’obligació de vacunar-se. Situant-la sobre les portes laterals, diversos vehicles policials han estat patrullant les últimes hores enarborant la bandera.

Amb la vistosa protesta han volgut respondre al recent mandat de l’alcalde de Seattle, que exigeix als efectius de la policia metropolitana sotmetre’s a la injecció contra la Covid-19. Es calcula que 1 de cada 10 agents no han estat vaccinats. Diferents policies han fet públic que estan reflexionant sobre la seva continuïtat dins el cos i, fins i tot, es plantegen abandonar-lo abans que acabi l’any per aquest motiu.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM