La popularitat de Biden, en caiguda lliure

by Redacció

Tots els indicadors demoscòpics rellevants que mesuren la valoració ciutadana sobre la gestió de l’actual president dels Estats Units el perjudiquen. Així ho revela una recent enquesta realitzada per The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research. Els resultats són demolidors per al mandatari demòcrata, que veu com la taxa d’aprovació sobre la seva administració cau a un ritme de cinc punts mensuals.

Aquest indicador va a la baixa entre els ciutadans de totes les sensibilitats polítiques, caient alhora en votants demòcrates, republicans i independents. La davallada tampoc no discrimina entre races, i es presenta tant al conjunt de nord-americans blancs com als membres de la comunitat negra. Dins d’aquest últim grup, només el 42% aprova la tasca de Biden.

Fins i tot els més crítics amb Donald Trump es van veure obligats finalment a reconèixer les grans fites que, en termes econòmics, va obtenir l’anterior president. Les dades sobre el creixement i l’ocupació assoliren nivells inèdits sota el seu mandat. En aquesta àrea, l’esmentada enquesta conclou que, a hores d’ara, la percepció ciutadana suspèn la gestió econòmica de Biden. Amb prou feines el 34% de la població considera que el país va ben encaminat. Una pèrdua de setze punts d’ençà que arribà al poder.

En política exterior, el demòcrata tampoc en surt ben parat. Suspèn en la valoració general respecte aquest assumpte i el seu paper en l’afer de l’Afganistan ha estat especialment penalitzat, obtenint un suport que no arriba al 35%. La mateixa minsa xifra d’aprovació social que se li atorga en relació amb la seva política en matèria d’immigració. La majoria de nord-americans el desaproven, igualment, en assumptes de seguretat nacional.

Caldrà veure l’impacte que tindrà en la nefasta deriva demoscòpica de Joe Biden la seva voluntat d’estendre l’obligatorietat de la vacuna contra la Covid-19. En un país forjat entorn de la supremacia de la llibertat individual, tot intent per imposar-la provoca forta contestació social. Una resistència que també plantegen estats de majoria republicana i que ja li ha costat al president importants contratemps judicials, a causa de les controvèrsies ètiques i constitucionals que presenta la qüestió. Sigui com sigui, un any després de la seva elecció, les grans expectatives projectades sobre la seva figura s’han revelat, dins i fora del país, com a clarament exagerades.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM