Nigel Farage: “No ensenyaré cap passaport covid per a anar a comprar una pinta”

by Redacció

Invocant un dels costums socials més arrelats a les Illes Britàniques, Nigel Farange ha defensat que l’exigència de presentar el certificat de vacunació “vulnera les nostres llibertats”. El líder del Partit del Brexit es mostra contrari a les recents mesures adoptades a Escòcia i a Gal·les, que obliguen els seus habitants a disposar del green pass per a poder accedir a locals d’oci nocturns i a esdeveniments multitudinaris.

Davant aquests antecedents regionals, Farage tem que la imposició pugui estendre’s a la resta de territoris que conformen el Regne Unit. L’actual govern britànic ja ha llençat en diverses ocasions globus sonda que apunten a aquesta direcció. Però, ara com ara, l’executiu de Boris Johnson no ha materialitzat la implantació de la restricció, optant per la prudència a causa de la previsible oposició social que podria generar.

Les autoritats del país han estat els últims dies alertant del repunt de contagis per Covid-19. Amb les dades a la mà, els responsables polítics amenacen de tornar a aplicar les dràstiques mesures que tingueren lloc durant el període de màxima incidència epidemiològica. És així com insten els britànics a vacunar-se i seguir les pautes de reforç oficialment recomanades. Fins i tot han arribat a fer ús de l’exprimer ministre Tony Blair, que no ha dubtat en qualificar l’acte de vacunar-se de “deure cívic”.

Enmig de les advertències institucionals i l’augment de la pressió cap als no vacunats, Nigel Farage, un dels artífexs de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, ha titllat la possibilitat d’exigir el ‘passaport covid’ de violació de drets i llibertats. També ha afirmat que una eventual volta a l’obligació d’utilitzar mascareta, la imposició del teletreball i la limitació de moviments, es toparien amb una resposta ciutadana en forma de desobediència.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM