El Dr. César Carballo reconeix la iatrogènia durant la pandèmia

by Redacció

La pandèmia ha dut a la fama determinats experts en diferents camps de la medicina. Un dels rostres que major popularitat ha adquirit és el Dr. César Carballo, metge d’urgències de l’Hospital Ramón y Cajal de Madrid. En els pitjors moments de l’emergència sanitària era difícil no trobar-se’l en algun canal de televisió espanyol. D’un dia per l’altre s’havia convertit en un imprescindible de les tertúlies de major audiència, fins al punt d’arribar a intervenir en antena per a exposar la seva opinió “experta” sobre el volcà de l’illa canària de La Palma. Carballo era presentat en aquest cas com a “vulcanòleg”. Delirant.

Pel que fa a la seva posició respecte de la gestió de la Covid-19, el doctor adoptà des de l’inici una radicalitat extrema. Ignorant tot dret cívic, sempre ha estat partidari de la imposició de les mesures més contundents. Recorrent a un alarmisme desbocat, instava els responsables públics a endegar tota mena de restriccions, per molt desproporcionades i lesives que fossin. Defensà tocs de queda, confinaments, limitacions de moviment i, per descomptat, l’ús permanent de la mascareta. Com no podia ser d’altra manera, en l’actualitat promou incondicionalment l’obligatorietat de les vacunes.

L’elevat nombre de compromisos que ha adquirit Carballo en els mitjans no només li han reportat una generosa via d’ingressos extraordinaris. Un altre dels efectes que comporta la participació mediàtica constant, és l’augment de les probabilitats de relliscar. Ha estat el cas d’una de les seves aparicions més recents, en la que per primera vegada posava de manifest les conseqüències de fiar-ho tot als protocols sanitaris i a l’ortodòxia mèdica. De forma inèdita, el doctor admetia en una entrevista que la medicina, com qualsevol ciència, està sotmesa a necessaris processos de revisió constant. I allò que un dia pot tenir-se com a cert, l’endemà pot ser falsejat.

César Carballo reconeixia que els tractaments aplicats a molts pacients, hospitalitzats suposadament per Covid-19, havien fet empitjorar el seu diagnòstic a causa de l’aplicació cega dels procediments per part dels professionals. Iatrogènia palmària. La confessió -conscient o no- del mediàtic doctor hauria de servir els mitjans per a començar a promoure un autèntic debat mèdic i a recollir el testimoni dels nombrosos científics de prestigi que posen en dubte les presumpcions oficialment assumides. La salut pública està en joc.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM