El 90% d’alemanys no vacunats seguirà sense fer-ho

by Redacció

El percentatge d’alemanys que han rebut, com a mínim, una dosi de la vacuna contra la Covid-19 no arriba al 70%. Són les dades registrades a 28 d’octubre de 2021, segons publica el web d’Our World in Data. Pel que fa als que encara no s’han vacunat, el Ministeri de Sanitat del govern federal va encarregar un estudi per a conèixer-ne els motius. L’alemanya RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) ha avançat els resultats de la investigació realitzada per Forsa, especialitzada en aquest àmbit.

La conclusió de l’estudi revela la fèrria resistència a sotmetre’s a la injecció que presenten els qui encara no ho han fet. De la mostra analitzada, només el 2% està completament decidit a vacunar-se. Els qui només ho apuntaven com a mera possibilitat foren el 10%. El 88% restant, s’inclinaven cap a la negativa. I, tenint en compte només aquests darrers, gairebé el 75% manifesten que no ho farien “sota cap circumstància”.

Les respostes de la població enquestada demostra que la seva postura difícilment variarà per estímuls externs. Un exemple és el 89% d’individus estudiats que indiquen la impossibilitat de canviar de parer malgrat l’eventual aparició de nous rebrots. Destaca també una forta impermeabilitat als incentius, ja que el 75% afirma que no cediria davant l’aprovació de beneficis socials exclusius per als vacunats.

Apareixen altres dades interessants. Dos terços dels enquestats, per exemple, desconfien de la seguretat de les vacunes, a causa de l’excessiva celeritat tant en el seu desenvolupament com de la posterior autorització. Una precipitació incompatible amb la detecció d’efectes adversos. En la mateixa proporció es qüestiona l’efectivitat de la punxada. Recordem que el tractament no arriba als nivells que presenta una immunitat natural, no evita el contagi i requereix de dosis periòdiques addicionals.

Que les mesures sanitàries implantades tenen més a veure amb el control que no pas amb la salut, és també una percepció majoritàriament compartida entre els alemanys no vacunats. En relació amb l’opinió sobre el paper dels mitjans de comunicació des de l’inici de la pandèmia, la investigació detecta igualment un gran consens. En aquest cas, tres quartes parts de la mostra estudiada critiquen la nul·la cobertura informativa donada als científics que qüestionen les tesis oficials.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM