“El meu cos, la meva elecció!” Bombers de Nova York es rebel·len contra l’alcalde per obligar-los a vacunar-se

by Redacció

Està sent una setmana moguda als carrers de Nova York. Mentre dilluns milers de persones recorrien el pont de Brooklyn en protesta per les restriccions sanitàries imposades per les autoritats, divendres foren majoritàriament treballadors municipals que els qui es concentraven a les portes de la residència de l’alcalde pels mateixos motius.

Aquesta última convocatòria responia a l’anunci del govern de la ciutat d’obligar a vacunar-se tots els seus empleats. Entre els manifestants que s’aplegaven als afores de la mansió on viu l’alcalde demòcrata Bill de Blasio, hi destacava una notable representació dels bombers de Nova York, directament afectats per la mesura. De fet, se sospita que els organitzadors de la mobilització foren sindicats del mateix cos.

D’acord amb informacions recollides per l’ABC News, el departament de bombers de la ciutat, l’històric FDNY, hauria admès que en aquests moments amb prou feines estarien vacunats el 65% dels seus integrants. En cas de materialitzar-se les intencions de De Blasio, es produiria una escassetat d’efectius que posaria en perill la seguretat dels seus ciutadans.

Les proclames més escoltades van ser novament les que demanaven la dimissió de l’alcalde. Una petició que formulaven amb la mateixa contudència contra el president Joe Biden. Es van fer sentir també crits de “No consentirem!”. Els participants lluien banderes nacionals, així com altres símbols històrics, ja habituals en protestes d’aquest signe. Entre els cartells més destacats podia llegir-se “El meu cos, la meva elecció” o “La coerció no és consentiment”.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM