El Kun Agüero, un dels rostres mediàtics de la campanya de vacunació, ingressat per una arrítmia cardíaca

by Redacció

No havien transcorregut els primers 45 minuts del partit de lliga d’ahir dissabte entre el Barça i l’Alabès, quan el blaugrana Sergio “Kun” Agüero havia d’abandonar el terreny de joc. El jugador referia un augment de la pressió i de les pulsacions, així com una inusual opressió toràcica. Sentint-se incapaç de continuar competint, es veia obligat a sol·licitar, per iniciativa pròpia, la seva substitució a l’equip tècnic.

L’estrella argentina, que fins i tot es va llençar sobre la gespa mentre es col·locava la mà al pit i al coll, era posteriorment objecte d’ingrés hospitalari, en compliment de les pautes protocol·làries. El comunicat mèdic que feia públic el club manifestava la presència de “malestar toràcic”. A l’hospital, Agüero va ser sotmès a estudis clínics que detectaren una arrítmia cardiològica. Un nou maldecap per a l’equip, que no passa, ni de bon tros, pel seu millor moment.

Cal deixar temps per a conèixer l’abast definitiu de la sobtada afecció sobre el davanter. De moment, no pot descartar-se cap hipòtesi, tampoc la que apunta a un possible efecte advers derivat de la vacuna contra la Covid-19. De fet, els problemes cardíacs són una de les conseqüències no desitjades que s’han registrat amb major freqüència. Un tipus d’afectacions secundàries que, a causa del volum de casos, ja han obligat diversos països europeus a restringir l’ús de les dosis de determinats laboratoris. És dóna la circumstància que el “Kun” va ser un dels personatges famosos emprats per les autoritats sanitàries catalanes per a animar la ciutadania, sobretot els més joves, a vacunar-se:

Més enllà dels encotillats missatges que difonia per compte de les institucions, no demostrava la mateixa seguretat en aquells espais on podia expressar-se en plena llibertat. En un dels seus perfils a una plataforma d’streaming, admetia tenir grans dubtes sobre la gestió sanitària. De la mateixa manera, es desprenia de les seves paraules que va accedir a vacunar-se per tal de no veure’s afectat per limitacions de moviment. Una nova demostració de consentiment impostat, condicionat inequívocament per la pressió coercitiva.

Actualització 20/11/2021

D’acord amb la informació que ha fet pública aquest dissabte Gerard Romero, el Kun Agüero es retira definitivament del futbol professional. El periodista ha avançat la notícia a través del seu canal a Twich, anunciant que el jugador ho confirmarà oficialment la setmana entrat. Els metges que l’han tractat haurien determinat la incompatibilitat dels problemes cardíacs que pateix el blaugrana amb la competició esportiva d’alt nivell.

Si bé és cert que el del partit de l’Alabès no fou el primer episodi d’arrítmia d’Agüero, la dràstica decisió de posar fi a la seva carrera, als 33 anys, només s’explica per un recent agreujament de les seves dolències cardiològiques. Els símptomes patí sobre la gespa coincideixen amb els propis d’una miocarditis o una pericarditis, afeccions secundàries reconegudes com a conseqüència de l’administració de vacunes basades en ARNm. La majoria de casos de miocarditis reportats després de la injecció es concentren, precisament, en varons situats dins la franja d’edat en què es troba el Kun.

Actualització 15/12/2021

Aquest dimecres el jugador ha comparegut públicament des de les instal·lacions del FC Barcelona per a anunciar la seva retirada definitiva de la competició professional. L’afecció cardíaca que pateix Agüero ha posat punt final a la seva carrera. No es preveu que el club endegui accions per a reclamar responsabilitats patrimonials.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM