La vacuna no evita ni la transmissió ni el contagi, segons publica The Lancet

by Redacció

La prestigiosa revista mèdica The Lancet ha publicat recentment un estudi elaborat per l’Imperial College London i l’Agència de Seguretat Sanitària del Regne Unit. D’acord amb el contingut de la recerca, la vacuna contra la Covid-19 no lliura el subjecte inoculat de ser contagiat ni de la possibilitat de transmetre el virus.

Les conclusions van més enllà i es confirma que no un cop infectat, no hi ha diferències significatives en la càrrega viral present en un individu vacunat respecte d’un que no ho està. Únicament es detecta una moderada millora en els sotmessos a la injecció, als que la càrrega vírica disminueix més ràpidament.

No obstant això, en termes generals les possibilitats de contagi d’ambdós grups es troben a nivells similars. Els convivents dels vacunats estan tan exposats a la infecció com els convivents dels que no ho estan. A més, el grau d’immunitat produït per la vacuna decau de forma rellevant als tres mesos d’ençà de rebre la punxada.

Els resultats recollits a la reconeguda publicació rebaixen les expectatives projectades sobre les vacunes autoritzades, que no mostren l’eficàcia esperada en quant l’eliminació de la persistència comunitària del coronavirus. De retruc, conviden a reflexionar sobre la idoneïtat d’adoptar mesures com el “passaport covid”.

Tenint en compte les revelacions recollides a la revista The Lancet, el green pass esdevé una eina inútil per a contenir la propagació. Per acabar, també converteixen l’acció de vacunar-se en una decisió amb efectes exclusivament individuals, ja que l’únic benefici que aporten és la disminució simptomàtica. Menys possibilitats de desenvolupar la malaltia amb un quadre clínic greu. Cap millora col·lectiva.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM