La justícia suspèn el pla de Biden d’obligar la vacunació a treballadors de grans empreses

by Redacció

El president Joe Biden anunciava el passat setembre la intenció del seu govern d’obligar les empreses amb més de cent treballadors a requerir la vacuna contra la Covid-19 a la totalitat de la plantilla. D’acord amb el calendari projectat, la mesura entraria en vigor a partir del gener de 2022 i es contemplen sancions contra les companyies incomplidores que podrien ascendir a gairebé 140.000 dòlars.

Des del primer moment, el pla assumit pel Departament de Treball va aixecar molta polseguera. Els dubtes al voltant de la legalitat de la mesura s’afegien a l’elevat nombre d’efectes perjudicials que podria suposar per a l’economia del país. Per una banda, el govern federal podria estar extralimitant-se en les funcions que té constitucionalment atribuïdes. Per l’altra, la decisió de l’administració central podria generar greus problemes a les economies domèstiques i un dèficit de personal al si de les empreses.

Els estats de Texas, Utah, Mississippí i Carolina del Sud van sol·licitar la suspensió judicial de la mesura. Diverses empreses van optar per la mateixa via. Finalment, la Cort d’Apel·lació dels Estats Units ha aprovat aquest dissabte una resolució que deixa en suspens el pla de Biden. El bloqueig és temporal, però garanteix que la mesura no desplegui els seus efectes fins que no recaigui una decisió judicial definitiva.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM