Waterford: la ciutat d’Irlanda més vacunada i, alhora, la que registra més contagis

by Redacció

Hi ha un racó a Irlanda que ha esdevingut invisible per als profetes nostrats del “passaport covid”. Es tracta de la ciutat de Waterford, al sud-est del país, que a finals d’octubre comptava amb una taxa de vacunació del 99,7% de la població adulta. L’extraordinària xifra, referida al total d’inoculats contra la Covid-19 amb pauta completa, la situen com la localitat més vacunada del país i, de ben segur, entre les primeres posicions a escala global.

Sorprenentment, els veïns de Waterford tenen pocs motius per a l’alegria. La realitat és que la taxa de vacunació no és l’únic indicador on la ciutat destaca per damunt de la resta. L’inici de l’anomenada quarta onada a Irlanda els ha afectat, paradoxalment, amb major virulència que a qualsevol altre indret de l’illa. La perplexitat és total. De presumir d’una suposada immunitat que creien imbatible, a Waterford City South va arribar a registrar-se la setmana passada una incidència acumulada a 14 dies de 1.672 casos per cada 100.000 habitants.

L’elevada taxa de nous positius al conjunt del comtat duplica les de la resta de l’estat. Respecte del total del país, cap altre municipi d’Irlanda iguala la ràtio de contagis de la ciutat de Waterford, convertida en l’epicentre d’aquesta nova onada. Els experts irlandesos es troben desconcertats i els mitjans atònits. A casa nostra, els seus homòlegs opten per la ignorància deliberada, mentre Waterford s’afegeix, juntament amb Gibraltar i Singapur, a la llista de casos que desmunten el seu relat.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM