La crisi migratòria empeny Lituània a prendre mesures extraordinàries

by Redacció

El desafiament belarús a la Unió Europea no afecta exclusivament Polònia. La deliberada pressió migratòria dirigida per Minsk sobre la frontera oriental de la Unió s’estén també als límits territorials de Letònia i Lituània. En el cas d’aquest darrer país, l’augment de la tensió ha portat el parlament a declarar, durant la jornada d’avui, l’estat d’emergència al territori limítrof amb Bielorússia.

Amb una durada mínima d’un mes, l’estat d’emergència parcial és vigent des d’aquest dimecres. S’aplicarà a la línia fronterera, així com a l’àrea compresa dins els primers cinc quilòmetres de distància. Els principals efectes que comporta són la restricció circulatòria i el control per part de les autoritats de les comunicacions produïdes tant al territori afectat com als centres d’acollida de migrants.

Davant les nombroses evidències que permeten albirar l’ombra d’Aleksandr Lukaixenko al darrere de la crisi, la cambra de representants lituana ha aprovat l’extraordinària mesura, inèdita al país d’ençà de la seva independència. Els conats de violència ocorreguts dilluns a la frontera polonesa han posat Vílnius en alerta i expliquen que, dels 123 diputats, 122 n’hagin votat a favor.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM