Carine Montaner, el flagell andorrà contra la dictadura sanitària

by Redacció

Acostumats a casa nostra a uns representants polítics que han claudicat en la defensa dels drets de la ciutadania, sorprèn descobrir intervencions parlamentàries compromeses amb la llibertat i formulades en la nostra llengua. Cal, això sí, anar-les a cercar al país dels Pirineus. És el cas de la consellera general andorrana Carine Montaner.

Defugint d’estridències, Montaner desenvolupa la seva activitat parlamentària fent gala d’un decor i d’una correcció impecables. Un estil que no li resta ni un xic de contundència i compromís al seu missatge. Davant la greu amenaça de retrocés de les llibertats dels andorrans, reivindica en solitari però amb fèrria determinació el valor dels drets fonamentals.

Fa uns dies protestava contra les intencions de les autoritats del país d’imposar el “passaport covid”, advertint dels greus efectes discriminatoris i inconstitucionals que comporta. Apunta, igualment, l’absència de base científica per a justificar-lo. En la seva tasca fiscalitzadora respecte del govern del Principat, ha denunciat la presència d’indecents conflictes d’interès en la contractació d’assessors sanitaris vinculats a laboratoris farmacèutics, assenyalant la corrupció sistèmica que afecta a tota la indústria.

Donant veu als seus conciutadans que no s’han vacunat contra la Covid-19, Montaner recorda que les vacunes aprovades compten amb autoritzacions de caràcter temporal, a l’espera de conèixer-se adequadament el seu impacte sobre la salut humana. A causa de la inèdita celeritat en el seu desenvolupament, titlla aquests fàrmacs de tractaments mèdics en fase experimental. Va arribar a exposar al ple del Consell General l’escàndol del #PfizerGate, així com altres casos que evidencien una preocupant manca d’ètica en les pràctiques dutes a terme per la Big Pharma.

Des de l’escó que ostenta a la seu de legislatiu andorrà, Carine Montaner protagonitza memorables discursos, malauradament, inimaginables en aquests moments a Catalunya:

YouTube
Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM