Estònia facilitarà tropes a Polònia per a contenir la pressió migratòria

by Redacció

Tallin ha aprovat l’enviament d’unitats militars per a col·laborar amb Polònia en els seus esforços per garantir la seguretat a la frontera oriental. En resposta a la petició polonesa d’auxili, Estònia enviarà efectius de la policia militar, enginyers de la reserva i especialistes en el camp de la intel·ligència.

Durant la setmana entrant, arribaran a territori polonès prop d’un centenar de membres de les Forces de Defensa d’Estònia. El suport no només es limitarà a la posada a disposició de recursos humans, sinó que es complementarà amb la cessió d’equipament de reconeixement, com ara drons de l’exèrcit o càmeres de combat.

La prestació d’assistència internacional va ser anunciada el passat divendres pel ministre de defensa d’Estònia, Kalle Laanet. La decisió neix de la sol·licitud expressa de Varsòvia, segons va declarar Laanet, que fins aleshores només havia cercat suport polític. La intenció és que el desplegament de les tropes es materialitzi de manera imminent.

Amb anterioritat, Tallin ja havia contribuït amb el control fronterer de Lituània, país que també es troba sota el desafiament migratori. Lituània s’ha afegit a les tesis de Polònia, qualificant l’actual crisi d’operació de guerra híbrida coordinada des de la veïna Bielorússia. Ambdós països han denunciat la presència d’unitats belarusses dirigint l’actuació dels migrants.

Fins al moment, Estònia és l’únic soci comunitari que ha respost a la crida emesa per les autoritats poloneses. Cap altre estat membre de la Unió Europea ha anunciat l’assignació de recursos destinats a reforçar la frontera est comunitària. L’únic país que ha reaccionat en els mateixos termes que Estònia ha estat el Regne Unit, que informà fa uns dies de l’enviament de 150 efectius militars.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM