L’Asociación Liberum denúncia Javier Solana per delicte d’odi contra els ciutadans no-vacunats

by Redacció

Sota l’expressió de “la pandèmia de no-vacunats”, formulada per les autoritats i difosa disciplinàriament pels mitjans convencionals, es pretén batejar la nova onada epidemiològica que assota el continent europeu. Amb aquest discurs es busca construir un imaginari en el qual la causa de la persistència comunitària de la Covid-19 rau en una suposada manca de solidaritat dels qui no han estat inoculats. Un missatge pervers i científicament fraudulent que condueix a l’estigmatització d’una part de la ciutadania. Alhora, a través del xantatge i la coerció, desvirtua el dret a l’autodeterminació mèdica.

Per mitjà d’un embolcall informatiu, s’ha estès subtilment la percepció social que atribueix el repunt de contagis als qui no han rebut la punxada. El relat ha acabat cristal·litzant i ha conduït determinades figures públiques a intensificar l’assenyalament sobre els no-vacunats. En alguns casos, han anat més enllà, fins al punt d’explicitar una perillosa criminalització respecte d’un grup social que únicament ha exercit de forma legítima els seus drets. És el cas d’una piulada emesa el passat 13 de novembre per Javier Solana, històric dirigent del PSOE i exsecretari general de l’OTAN:

La projecció pública de l’expolític implica una major exigència de responsabilitat en els seus pronunciaments. En aquest sentit, el seu missatge esdevé inacceptable i, fins i tot, podria suposar la comissió d’una conducta criminal. En concret, el twit de Solana podria encaixar en la tipificació de delicte d’odi, recollit a l’article 510 del Codi Penal. Així ho considera l’Asociación Liberum, entitat que el passat divendres anunciava la interposició d’una denúncia per delicte d’incitació a l’odi contra l’exministre, que també va ocupar el càrrec de secretari general del Consell de la Unió Europea.

L’associació, constituïda amb la finalitat de vetllar pels drets i llibertats civils amenaçades d’ençà de l’esclat de la pandèmia, considera que la conducta de Solana genera “sentiments lesius a la dignitat humana” i alimenta el “rebuig entre éssers humans”. Les declaracions de l’exmandatari, a més d’infundades, atemptarien contra la integritat física i moral, mitjançant la promoció de la intolerància contra un col·lectiu social, per motius estrictament sanitaris.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM