Cap de setmana de mobilitzacions massives arreu d’Europa contra les noves restriccions

by Redacció

Aquest cap de setmana passarà a la Història d’Europa per haver-hi convergit de manera simultània mobilitzacions massives a les seves principals ciutats. Arreu del vell continent, centenars de milers de ciutadans han sortit als carrers en protesta per les noves restriccions sanitàries imposades a la majoria de països.

Una de les principals convocatòries era la de dissabte a Viena. Coincidint amb la imposició de les autoritats austríaques d’un nou confinament general -després del fracàs del de caràcter parcial sobre els no-vacunats-, s’esperava una gran afluència de manifestants. El govern del país, també ha decretat l’obligatorietat de la vacuna per a tota la població.

Twitter

Un dels moments viscuts durant la manifestació d’Àustria que s’han fet més virals a les xarxes, ha estat la irrupció de membres de la policia per a afegir-se a la protesta. Els acompanyava una pancarta on s’hi podia llegir “Policies pels drets fonamentals”.

Twitter

Ciutadans dels Països Baixos han volgut fer sentir la seva disconformitat respecte dels plans de l’executiu holandès, que planteja restringir la vida social als no-vacunats. En aquests moments hi ha vigents restriccions sobre els horaris comercials i limitacions en reunions socials. La protesta de dissabte a Rotterdam va derivar en greus aldarulls, dels que en resultaren gairebé 30 detinguts.

Twitter

A la veïna Bèlgica també han tingut lloc diferents convocatòries massives contra la implantació del ‘passaport covid’. Les més multitudinàries han estat aquest diumenge. Una d’elles a la ciutat de Genk, situada a la regió de Flandes.

Twitter

La cita de la capital belga, Brussel·les, ha aplegat gairebé 40.000 ànimes i ha desembocat en incidents violents durant la tarda de diumenge. Unes 40 persones han estat detingudes.

Twitter

Mentrestant, a Alemanya es feien sentir amb força clams en favor de la llibertat. La cancellera en funcions, Angela Merkel, fa dies que amenaça amb l’adopció de noves restriccions. A l’estat de Saxònia ja no s’accepta una prova negativa de test d’antígens en substitució de la vacunació. Berlín adoptarà el mateix criteri a partir de dilluns. Unes decisions adreçades a penalitzar els qui es resisteixen a rebre la punxada, un col·lectiu nombrós i convençut de la seva decisió. Sota aquestes circumstàncies la mobilització a la ciutat d’Hamburg ha comptat amb una gran afluència.

Twitter

Ha comptat igualment amb un gran seguiment la protesta de Zagreb. Milers de persones es reunien dissabte als carrers de la capital de Croàcia per a reivindicar respecte per als drets fonamentals i les llibertats públiques.

Twitter

La ciutat vella de Praga és testimoni d’unes jornades inèdites. Els ciutadans de la República Txeca han demostrat un alt nivell de mobilització social i ocupen els carrers del barri històric, expressant el rebuig per la retallada de drets civils.

Twitter

La mobilització francesa ve de lluny i els seus habitants foren dels primers a sortir als carrers oposant-se al passaport sanitari. Malgrat haver obtingut victòries parcials no abaixen la guàrdia, conscients que la passivitat social es paga ben cara. Aquest cap de setmana han protagonitzat marxes multitudinàries a les principals ciutats, com París o Montpelier.

Twitter
Twitter

Itàlia és un altre dels països que manté un estat de mobilització social permanent. La imposició de l’obligatorietat de vacunar-se per a poder treballar va provocar una onada de protestes sense precedents. Arreu del territori italià se succeeixen massives concentracions d’ençà de l’anunci de la dràstica mesura. Entre les demostracions de força ciutadana més vistoses destaquen les ocorregudes a Roma.

Twitter
Twitter

Fora de la Unió Europea, però encara a Europa, també es produeixen actes socials de rebuig contra les restriccions sanitàries. És el cas de Belfast. Les autoritats nord-irlandeses han aprovat recentment la imposició del green pass. D’aquesta manera s’afegeix a Escòcia i Gal·les, països del Regne Unit que ja havien adoptat decisions equivalents. Com a conseqüència, la capital d’Irlanda del Nord ha congregat milers de manifestants contraris a la mesura.

Twitter
Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM