Concentració davant la seu del govern andorrà contra el passaport sanitari

by Redacció

Centenars d’andorrans s’han aplegat aquest matí davant la seu del govern del Coprincipat per a protestar contra la imposició del ‘passaport covid’. Des de la setmana passada és d’ús obligatori en actes socials que concentrin més de cent assistents. En aquests moments, l’executiu està estudiant-ne una ampliació per a fer que la seva presentació esdevingui requisit indispensable a l’hora d’accedir a establiments de restauració o gimnasos.

Davant la imminent extensió de la dràstica mesura, ahir va difondre’s a través de les xarxes una convocatòria adreçada a què la població pogués manifestar-ne la seva oposició. La crida havia rebut el suport de la consellera general no adscrita Carine Montaner, que també hi ha participat en persona.

A les portes de la seu del govern s’han pogut sentir aquest dimecres clams en favor de la llibertat i proclames contra la limitació de drets fonamentals. S’hi llegien, igualment, cartells que denunciaven les flagrants contradiccions i inconsistències dels arguments amb què les autoritats pretenen justificar la nova restricció. N’és un exemple el manteniment de la capacitat transmissora dels vacunats que, per si mateix, hauria de ser suficient per a descartar la conveniència del passaport sanitari.

Des de Catalunya hauríem de prendre nota de l’actitud d’aquests andorrans, mobilitzats en defensa dels drets civils més bàsics. A casa nostra, fins al moment, impera una incomprensible passivitat general enfront l’inèdit retrocés de llibertats. Tampoc no ajuda el fet que cap formació política amb representació al Parlament qüestioni la preocupant deriva en la qual ens trobem immersos. A Andorra, en canvi, compten amb l‘incorruptible compromís amb la veritat de la consellera general Montaner.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM