Famós doctor pro-vacunes es nega a punxar els seus fills

by Redacció

El doctor César Carballo, rostre habitual als mitjans al llarg de la pandèmia, ha confessat que no vacunarà els seus fills contra la Covid-19. En resposta a la pregunta formulada pel periodista d’Antena3 Manu Sánchez, reconeixia que, atenent a un càlcul de cost/benefici exclusivament individual, no sotmetrà els seus descendents a la injecció.

Carballo és conegut per a promoure activament les suposades bondats de les vacunes. Ha estat un dels especialistes que han guanyat gran popularitat els últims dos anys. Partidari d’aplicar les mesures més restrictives, és un ferm defensor de vacunar tota la població, malgrat saber que la taxa de vacunació no té cap influència en la persistència comunitària del virus. Això sí, tal com ha manifestat, els arguments que tant ha esgrimit no serveixen per als seus fills.

Davant la perplexitat reflectida en l’expressió facial de l’entrevistador, el doctor exposava les raons d’aquesta negativa. Carballo fonamenta la decisió de no vacunar els seus fills des d’una perspectiva únicament individual. Emparant-se en la insignificant taxa de letalitat del virus a les franges d’edat més primerenques, afirma que els riscos derivats del fàrmac superen, de llarg, les probabilitats que desenvolupin la malaltia.

Allò que resulta vàlid per a justificar la vacuna i adoptar les restriccions més severes, deixa de ser-ho quan es tracta dels seus fills. Després de mesos estigmatitzant els no-vacunats, atribuint-los manca de solidaritat, l’especialista es desmarca del relat que tant ha contribuït a construir, en el moment que implica la pròpia família.

Si donem per bo el discurs sostingut fins ara per l’expert, caldria vacunar els infants, ja que són un grup especialment transmissor. Però si generalitzem la lògica que aplica amb els seus fills, descobrim que la decisió de punxar-se mereix solament una valoració en termes personals. I si el criteri és el nivell de la letalitat associada a l’edat, no esdevindria necessària la injecció, com a mínim, fins ben entrada la vellesa. En conseqüència, només ho seria en cas de pertànyer a població de risc o en presència de comorbiditat.

L’espontània reacció de Caraballo a la qüestió referida als fills, desmunta igualment la campanya sobre la necessitat del ‘passaport covid’, que també que venia defensant. Com que no s’exigeix a infants, el certificat de vacunació no evita la presència de no-vacunats als establiments on es demana per a poder accedir. No és la primera vegada que s’enganxa el doctor en flagrants contradiccions. Fa unes setmanes va haver de reconèixer que els protocols sanitaris aplicats a les onades inicials, que tant havia avalat, van resultar mortalment perjudicials per als pacients.

Actualització 16/12/2021

Tres setmanes després de la confessió, el doctor César Carballo ha tornat a presentar-se reticent a l’hora de vacunar els seus fills. Aquesta vegada ha estat al programa matinal de Telecinco, deixant completament perplexos els qui escoltaven des de plató les seves revelacions. L’expert ha apel·lat a la prudència per justificar-ho, una posició garantista que ha deixat al marge quan exigia la resta de ciutadans obeir totes i cadascuna de les restriccions adoptades fins al moment.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM