Grècia sancionarà amb 100 euros mensuals els no-vacunats

by Redacció

El primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, ha anunciat aquest dimarts que el seu govern imposarà una multa mensual de 100 euros als majors de 60 anys que no s’hagin sotmès a la vacuna contra la Covid-19. La sanció administrativa afectarà els ciutadans a partir d’aquesta edat que el pròxim 16 de gener restin sense haver rebut la punxada o no comptin amb cita programada per a fer-ho.

Inspirada en una mesura anàloga formulada a Àustria, s’espera que l’amenaça de l’amonestació econòmica provoqui un increment en la taxa de vacunats hel·lens majors de 60 anys. Ara per ara el 83% d’aquest grup ja constaria oficialment inoculat. Malgrat el notable nivell de vacunació, les autoritats gregues han establert la seva obligatorietat a partir de gener de 2022.

L’incompliment del mandat serà d’aquesta manera penalitzat mensualment “fins que es vacunin”, en paraules del mateix Mitsotakis. Més enllà dels evidents problemes ètics que planteja la decisió de l’executiu hel·lè, pot afirmar-se que la quantitat de 100 euros mensuals és el preu per a exercir el dret fonamental a l’autodeterminació mèdica. En tractar-se d’un import únic, castigarà especialment les rendes més baixes.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM