Capturats tres fugitius del camp de quarantena australià… que havien donat negatiu!

by Redacció

Austràlia ha esdevingut, sense cap mena de dubte, el país del món -denominat- occidental on la dictadura sanitària s’ha desplegat de forma més salvatge. Malgrat tractar-se d’un dels indrets amb menor mortalitat atribuïda a la Covid-19, els seus ciutadans han patit les mesures més dràstiques. A data 30 de novembre es registraven poc més de 2.000 morts causats pel coronavirus, d’ençà de l’inici de la pandèmia. Una xifra equivalent al 0,008% de la població total australiana, que els ha costat sis confinaments, la imposició de la vacunació obligatòria, deportacions de ciutadans a centres de quarantena i, pròximament, la instauració de la censura a Internet.

Si bé els confinaments i els mandats vacunals també han tingut lloc a altres nacions, l’establiment de centres de reclusió per a positius o sospitosos de ser-ho, és a hores d’ara una particularitat australiana. Amb capacitat per a 2000 persones, l’aberrant instal·lació està prevista tant per a viatgers que entrin al país com per a locals. De fet, ja s’han produït trasllats a la força de residents de zones on s’han produït darrerament brots de coronavirus. Durant les últimes hores, la BBC s’ha fet ressò d’un episodi de fuga protagonitzada per tres interns.

Els fugitius, malgrat haver donat negatiu per Covid-19 el dia anterior, restaven reclosos contra la seva voluntat a Howard Springs, nom que rep el camp de quarantena ubicat al Territori del Nord. Les autoritats han informat que s’escaparen enfilant la tanca de seguretat que envolta el perímetre. Després d’advertir-se l’evasió dels tres ciutadans, va activar-se una operació de cerca i captura, com si es tractés de perillosos criminals. L’estrambòtic dispositiu policial deplegat, que incloïa l’establiment de punts de control i el registre de vehicles, va acabar amb l’arrest de tots tres.

Ciutadana reclosa enregistra l’interior del centre de quarantena Howard Springs
Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM