El 89% dels morts per Covid-19 a Escòcia havien rebut la vacuna

by Redacció

Les dades epidemiològiques semblen obstinades a contradir el relat de les autoritats. En relació amb la generalització del passaport covid, que a Catalunya es farà efectiva en unes hores, la revista The Lancet ja va descartar la seva utilitat fa unes setmanes, després de concloure que la càrrega viral era equivalent en un contagiat vacunat respecte d’un que no ho estigués.

Davant les evidències, reformularen el discurs per a invocar l’amenaça del col·lapse dels sistemes sanitaris. Novament, es topaven amb una realitat que els ho desmentia. A casa nostra, les complicacions derivades de la Covid-19 suposen poc més del 5% del total de places hospitalàries en l’àmbit de la medicina intensiva. En conseqüència, les ocurrències de Von der Leyen per imposar la vacunació obligatòria al continent queden automàticament neutralitzades.

Una vegada confirmat que el fàrmac injectat no era esterilitzant contra el virus i que el sistema de salut estava destensat, passaren a jugar la carta de la por. L’argument estrella es va convertir a provar de convèncer els qui es resistien a vacunar-se, advertint-los que tenien moltes més possibilitats de patir simptomatologia greu i acabar morts.

Degudament acompanyat d’acolorides gràfiques, ha estat l’últim recurs utilitzat, precisament perquè és el més feble. Amb les UCI’s buides, si l’únic efecte de la vacuna és guarir l’inoculat de desenvolupar un quadre clínic greu, la decisió esdevé exclusivament individual. Per tant, un acte mancat de la generació d’externalitats negatives, en tot cas, no més pernicioses que les pròpies d’un fumador, un addicte al sucre o un seropositiu promiscu.

Però com la realitat és així de capritxosa, també ha volgut desmuntar aquest últim intent de xantatge emocional. Les dades recollides per l’agència nacional de sanitat pública escocesa, la Public Health Scotland (PHS), són demolidores per a la credibilitat del relat oficial. L’organisme, que monitora constantment l’evolució sanitària, va publicar el passat 24 de novembre l’informe sobre la situació més recent relativa a la Covid-19.

Referit al període comprès entre el 16 d’octubre i el 12 de novembre, de les 501 defuncions atribuïdes al coronavirus a Escòcia, 447 havien rebut com a mínim una dosi de la vacuna. D’entre aquests, 432 casos comptaven amb la pauta completa. Traslladant-ho a percentatges, el 86% dels morts a Escòcia estaven completament vacunats. Si hi incloem els parcialment vacunats, la proporció s’incrementa en 3 punts, fins a assolir el 89%. En resum, 9 de cada 10 morts per Covid-19 a Escòcia les últimes setmanes s’havien vacunat, en una societat amb una taxa d’inoculació a 30 de novembre del 79,7% (72,4% amb pauta completa).

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM