El Regne Unit compra vacunes per a dos anys sense conèixer-ne l’efectivitat contra la nova variant

by Redacció

En unes declaracions formulades a la cadena SkyNews, el secretari de Salut del govern britànic, Sajid Javid, ha anunciat els acords assolits amb Pfizer i Moderna per a la compra de 114 milions de dosis addicionals. D’acord amb els contractes signats, s’hauria garantit el subministrament de 60 milions de vacunes de Moderna i 54 milions de Pfizer/Biontech. Un aprovisionament que els permetria administrar injeccions de reforç durant els pròxims anys 2022 i 2023.

La maniobra és presentada com una actuació d’anticipació diligent enfront de la incertesa que planteja l’extensió de la nova variant Òmicron. No obstant això, sembla més aviat una operació precipitada. Les informacions que a hores d’ara es coneixen indiquen que les vacunes actualment autoritzades podrien no ser eficaces davant la nova mutació. Una tesi assumida per les autoritats sanitàries de diversos països que apliquen restriccions a positius o els seus contactes estrets, amb independència de l’estat vacunal.

La comanda massiva realitzada per l’executiu de Boris Johnson s’albira igualment poc meditada si tenim en compte les paraules del seu responsable de salut. El mateix Javid ha afirmat que no serà fins d’aquí a quinze dies que es podrà valorar l’impacte de la variant sud-africana. Sorprenen, per tant, els milionaris acords contrets amb els gegants farmacèutics pocs dies abans de disposar d’informació més precisa sobre la nova mutació del coronavirus i l’efectivitat de les vacunes per a combatre-la.

SkyNews
Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM