La majoria de nord-americans creu que Biden no està capacitat per a fer obligatòria la vacunació

by Redacció

D’acord amb els resultats d’una enquesta realitzada fa pocs dies, la majoria de ciutadans dels Estats Units consideren que el govern federal no pot imposar-los la vacuna contra la Covid-19 amb caràcter obligatori. Així ho recull un recent informe elaborat per Rasmussen, companyia especialitzada en estudis d’opinió.

El sondeig, que tingué lloc entre l’1 i el 2 de desembre, revela que el 57% de la població del país pensa que l’administració Biden no té potestat per a aplicar una mesura d’aquesta naturalesa. No és l’única ocasió en què el mandatari ha estat demoscòpicament penalitzat.

El passat setembre, l’actual president va anunciar que s’exigiria la vacunació als treballadors de grans empreses. La decisió de Biden es troba en aquests moments suspesa per la justícia. A l’espera del posicionament definitiu de la Cort d’Apel·lació, es plantegen dilemes ètics, constitucionals i econòmics.

Respecte a l’orientació política dels enquestats, 8 de cada 10 votants republicans creu que l’executiu federal no disposa d’aquesta prerrogativa. Entre els que no s’adscriuen a cap partit, el 63% tampoc li reconeix aquesta facultat. En canvi, la majoria de votants demòcrates, el 59%, sí que li atorguen al president Biden la capacitat per a fer imperativa la inoculació.

Pel que fa a la vacunació infantil, només el 35% de la població aprova que sigui obligatòria en alumnes de centres públics d’educació. El 55% s’hi posiciona en contra, mentre que el 10% restant no ho tindria clar. Novament, els resultats entorn d’aquesta qüestió també es veuen influïts per l’adscripció partidista dels enquestats.

L’Administració d’Aliments i Medicaments nord-americana (FDA), va aprovar el novembre l’aplicació de vacunes contra la Covid-19 en menors a partir dels cinc anys. En relació amb l’assumpte de la seguretat, el 60% dels habitants dels Estats Units manifesten la seva preocupació. Gairebé 4 de cada 10 es mostrarien molt amoïnats. A l’extrem oposat, el 17% no li preocuparia en absolut l’impacte de la punxada en la salut dels infants.

Per últim, l’estudi també versa sobre la percepció social respecte de la Big Pharma. La majoria de nord-americans declara desconfiar de les grans corporacions farmacèutiques. Un 19% revela malfiar-se’n per complet. Solament el 6% mostra molta confiança en els laboratoris i el 36% ho fa de manera parcial.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint