Pfizer es resisteix a subministrar vacunes a països que no l’eximeixen de responsabilitat

La farmacèutica Pfizer només proveeix de vacunes contra la Covid-19 els països que els alliberin de tota la responsabilitat respecte d’eventuals efectes adversos derivats del seu fàrmac. Així es desprèn de les declaracions realitzades pel president del Banc Mundial, David Malpass, en una entrevista a Bloomberg.

En aquests moments els organismes reguladors únicament reconeixen una autorització d’urgència a la vacuna desenvolupada per Pfizer/BioNTech. Una llicència temporal que respon als dubtes sobre la seva seguretat a causa de l’escurçament de terminis. L’insuficient temps transcorregut d’ençà que es comencés a injectar en humans impedeix mesurar el seu impacte sobre la salut.

Tant la de Pfizer com les de la resta de laboratoris que han estat autoritzades, estan provocant multitud de conseqüències adverses no desitjades. L’aparició massiva d’efectes sobrevinguts ha obligat diversos països a restringir parcialment la seva administració en la població.

Malgrat les promeses sobre les bondats de les vacunes, que redundaren en milionaris beneficis personals per als directius de les farmacèutiques, els mateixos fabricants s’asseguren de blindar-se davant possibles reclamacions. Pfizer, en particular, no subscriu contractes amb governs que no els alliberin d’haver de respondre pels perjudicis generats pel seu producte.

Occident segueix administrant dosis de Pfizer tot i saber que no són esterilitzants i conèixer les greus irregularitats presents en el seu desenvolupament

A Europa i els Estats Units s’administren les seves dosis tot i saber-se que no són esterilitzants i havent transcendit greus irregularitats en el seu desenvolupament. Un cúmul d’ombres que sobrevolen el laboratori, però que continua gaudint amb la garantia de les autoritats occidentals, que l’exoneren de l’obligació de fer-se càrrec de qualsevol responsabilitat. Així ho recullen els generosos contractes que disparen la facturació de la companyia nord-americana.

Mentrestant, els ciutadans veuen com s’incrementa la pressió a tots nivells per a sotmetre’s a la inoculació. Esdevenint captius d’una deriva en què es desvirtuen els drets mèdics més elementals, són coaccionats per a rebre un fàrmac del qual no s’atreveixen a responsabilitzar-se’n ni els mateixos fabricants.

Contingut relacionat: