Un lot de vacunes de Pfizer provoca l’hospitalització de més de 120 menors al Vietnam

by Redacció

L’hospitalització simultània de més de 120 menors ha obligat la regió vietnamita de Thanh Hóa a suspendre l’administració de vacunes contra la Covid-19. Aquesta eclosió massiva d’efectes adversos provindria d’un lot concret de dosis de Pfizer/BioNTech.

L’acumulació d’ingressos als centres de salut de la zona ha coincidit amb l’inici de la campanya de vacunació en estudiants de 15 a 17 anys, des del passat 30 de novembre. Segons informacions publicades per mitjans locals, les autoritats sanitàries de la província han reportat múltiples episodis de febre alta, nàusees i problemes respiratoris.

Una vintena dels nens afectats continua en observació, després d’haver desenvolupat quadres clínics de gravetat. L’incident arriba després de la mort de tres infants durant la setmana passada a diferents punts del Vietnam. Oficialment, les defuncions van atribuir-se a complicacions derivades de la inoculació amb el fàrmac de Pfizer.

Es preveu que les dosis que resten del lot sospitós es destinin a ciutadans de més edat. Els responsables de la vacunació al país asiàtic han confirmat que l’aparició d’efectes secundaris és més probable i perniciosa en infants i joves que no pas en adults.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM