Un lot de vacunes de Pfizer provoca l’hospitalització de més de 120 menors al Vietnam

L’hospitalització simultània de més de 120 menors ha obligat la regió vietnamita de Thanh Hóa a suspendre l’administració de vacunes contra la Covid-19. Aquesta eclosió massiva d’efectes adversos provindria d’un lot concret de dosis de Pfizer/BioNTech.

L’acumulació d’ingressos als centres de salut de la zona ha coincidit amb l’inici de la campanya de vacunació en estudiants de 15 a 17 anys, des del passat 30 de novembre. Segons informacions publicades per mitjans locals, les autoritats sanitàries de la província han reportat múltiples episodis de febre alta, nàusees i problemes respiratoris.

Una vintena dels nens afectats continua en observació, després d’haver desenvolupat quadres clínics de gravetat. L’incident arriba després de la mort de tres infants durant la setmana passada a diferents punts del Vietnam. Oficialment, les defuncions van atribuir-se a complicacions derivades de la inoculació amb el fàrmac de Pfizer.

Es preveu que les dosis que resten del lot sospitós es destinin a ciutadans de més edat. Els responsables de la vacunació al país asiàtic han confirmat que l’aparició d’efectes secundaris és més probable i perniciosa en infants i joves que no pas en adults.

Contingut relacionat: