El govern de Baviera va inflar un 400% la incidència sobre els no-vacunats per a justificar noves restriccions

by Redacció

El passat 18 de novembre, Markus Söder, primer ministre de l’estat alemany de Baviera, feia públic a través de les xarxes un gràfic que recollia una incidència acumulada a set dies de 110 entre els vacunats i de 1.469 entre els no-vacunats. El mandatari aprofitava l’ocasió per a declarar que els contagis per Covid-19 estaven creixent “dràsticament” en els ciutadans que no s’havien inoculat.

La informació provenia de l’Oficina Estatal de Salut i Seguretat Alimentària (LGL), l’autoritat regional competent en aquesta àrea. Unes dades epidemiològiques que serien degudament explotades per l’estratègia comunicativa del govern bavarès, amb la finalitat de mostrar les bondats de la vacuna i, alhora, justificar l’enduriment de les restriccions sanitàries sobre la població.

A les últimes hores, aquest relat tan oportú s’ha esfondrat de dalt a baix. Els mitjans alemanys s’han fet ressò del fraudulent recompte que hauria donat lloc a aquestes xifres. De les 81.782 noves infeccions notificades aquella setmana, 9.641 afectaven persones vacunades i 14.652 a persones que no ho estaven. Respecte dels 57.489 casos de contagi restants, se’n desconeixia el seu estat de vacunació. Tots aquests casos “desconeguts” van assignar-se per complet al cantó dels no-vacunats.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM