Amb més del 90% de la població basca vacunada, Guipúscoa registra el seu rècord històric d’incidència acumulada

by Redacció

Si donem per bones les dades publicades pel Ministeri de Salut espanyol, al País Basc estarien en una taxa de vacunació amb pauta completa del 90,4%, respecte de la població diana. Són dades recopilades en el darrer informe d’activitat sobre l’evolució de la campanya de vacunació arreu de l’estat, publicat el passat 3 de desembre.

Davant la persistència comunitària de la Covid-19, les autoritats s’han vist obligades a reconèixer que no es tracta d’un tractament esterilitzant. Però, per altra banda, els grans nivells de vacunació que registra la península compliquen l’atribució de la responsabilitat de la nova escalada de contagis a la minoria no-vacunada.

De tota manera, malgrat haver confessat que el fàrmac no evita ni el contagi ni la transmissió del virus, asseguraven que sí que garantia la disminució de la seva capacitat de replicació. La història es repeteix i la realitat torna a esmenar-los el relat. Amb 9 de cada 10 bascos completament vacunats, la incidència acumulada a catorze dies a Guipúscoa no només està disparada, sinó que, amb 966,33 casos per cada 100.000 habitants a 2 de desembre, ja ha batut el seu rècord històric.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM