Des d’octubre l’únic mort per Covid-19 menor de 30 anys a Espanya estava completament vacunat

by Redacció

D’acord amb les dades publicades aquest dijous pel Ministeri de Sanitat espanyol, arreu de l’Estat només s’hauria registrat, entre el 4 d’octubre i el 28 de novembre, una única defunció atribuïda a la Covid-19 entre la població per sota dels trenta anys. Paradoxalment, es tractava d’un ciutadà que comptava amb la pauta completa de vacunació.

Recopilada per mitjà de la Red Nacional de Vigilancia Epidemiológica, la significativa informació es coneix pocs dies després de donar-se llum verda a la vacunació dels infants a partir de 5 anys. Una franja d’edat que, al marge de casos de comorbiditat, és invulnerable a la malaltia.

En conseqüència, la decisió adoptada per la Comissió de Salut Pública esdevé, si cap, encara més incomprensible. Exposar els nens i les nenes a la possibilitat de patir efectes adversos derivats del fàrmac, més nombrosos i greus a mesura que disminueix l’edat, no compensa els insignificants nivells de letalitat del coronavirus que presenta aquest col·lectiu.

Malgrat l’agressiva campanya mediàtica per a justificar la mesura, les dades oficials recollides per les mateixes autoritats apunten cap a una altra direcció. Tenint en compte la totalitat de variables en joc, la vacunació infantil no supera els càlculs cost/benefici. Escassa letalitat, assumpció de riscos innecessaris i qüestionable eficàcia de la punxada.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM