Un informe intern de Pfizer revela que els primers 90 dies la seva vacuna ja havia causat 1.223 morts

by Redacció

Malgrat la perseguida dispensa per part de l’Administració d’Aliments i Fàrmacs nord-americana (FDA), per mantenir en secret durant 55 anys la documentació relativa al desenvolupament i el monitoratge de la vacuna de Pfizer contra la Covid-19, la informació comença a fer-se pública. Ha estat possible gràcies a la incorruptible vocació d’un jutge als Estats Units que n’ha exigit l’exhibició.

Un dels documents interns de la farmacèutica que han transcendit, conté l’anàlisi quantitativa dels efectes adversos reportats durant els primers 90 dies d’ençà d’obtenir l’autorització del regulador nord-americà. Autorització que, convé recordar, té caràcter condicional i que fou obtinguda excepcionalment sota circumstàncies d’emergència. Com que no és un aval definitiu, requereix aquest seguiment exhaustiu per a mesurar-ne la seguretat i l’eficàcia.

Es tracta doncs d’un arxiu cabdal, difós al gran públic de la mà de la Public Health and Medical Professionals for Transparency, una agrupació de professionals de la salut sense ànim de lucre, que impulsà el procediment judicial que ha permès finalment la revelació -encara parcial- de la informació que Pfizer i la FDA pretenien amagar fins a l’any 2076. La lectura del document fa comprensible l’obsessió del laboratori per a encobrir-ne el contingut.

En aquest informe, pretesament confidencial, la farmacèutica recull la totalitat d’esdeveniments adversos provocats per la seva vacuna contra la Covid-19. Inclou els episodis reportats des de l’obtenció de l’autorització als Estats Units fins al 28 de febrer de 2021. És a dir, es comptabilitzen els efectes no desitjats apareguts arran de l’administració de la vacuna de Pfizer/BioNTech durant els primers 90 dies.

Les dades recopilades haurien de fer saltar totes les alarmes. En aquest brevíssim lapse de 90 dies, el fàrmac de Pfizer hauria produït, com a mínim, 1.223 morts. Simultàniament, seria responsable de més de 158.000 reaccions adverses. Recordem que són xifres que aporta el mateix fabricant. Es presenten efectes secundaris de tota mena, afeccions sobre el sistema nerviós, infeccions respiratòries, perjudicis musculars i ossis, problemes cutanis, complicacions cardíaques i vasculars i un llarg etcètera. Entorn de la meitat, descrits com a greus.

S’hi annexa al document el detall de tots els esdeveniments adversos comptabilitzats. Una esfereïdora llista que també inclou morts fetals i avortaments espontanis. I tot plegat, presentat sota l’inhumà epígraf d'”experiència postvenda”. Les dades revelades són terrorífiques, però tan sols ens trobem davant de la punta de l’iceberg. Només s’hi recullen les reaccions no desitjades voluntàriament informades. A més a més, implica únicament a Pfizer i, per tant, no es tenen en compte les complicacions derivades de les dosis de la resta de fabricants. Com per exemple les de Moderna, massivament comercialitzades i que utilitzen la mateixa tecnologia experimental d’ARN missatger (ARNm).

Per últim, no pot perdre’s de vista que els incidents recopilats van ocórrer dins els primers 90 dies des de rebre l’autorització. En altres paraules, quan la vacunació massiva tot just s’engegava. Actualment, la població vacunada és trenta vegades superior a la registrada aquell 28 de febrer de 2021, en què es deixaren de comptabilitzar els casos de l’informe alliberat. Malgrat la manca de transparència, és possible fer-se una idea de la magnitud de l’impacte global generat fins avui. I tot plegat només en referència a les conseqüències a curt termini (succeïdes en un màxim de tres mesos). Amb tot, la dimensió d’aquestes revelacions converteixen l’encobriment de 55 anys, fins i tot, en un període massa curt.

Nombre vacunats arreu del món. El cercle vermell assenyala el 28/02/21, data en què finalitza el recompte del document alliberat.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM