El marit de la presidenta del Congrés nord-americà guanya més de 5 milions a la borsa gràcies a una votació de la cambra

by Redacció

Per molts esforços en controlar-ho que hi dediqui la SEC, l’autoritat reguladora dels mercats financers als Estats Units, l’ús il·lícit d’informació privilegiada resulta en moltes ocasions difícil de detectar o de demostrar. Però, de tant en tant, irrompen amb força operacions que aixequen tota mena de suspicàcies.

És el cas del recent enriquiment, per valor de 5,3 milions de dòlars, del marit de l’actual presidenta de la Cambra de Representats nord-americana, la demòcrata Nancy Pelosi. La setmana prèvia a la votació al Congrés d’un projecte de regulació que afectava les grans corporacions tecnològiques, Paul Pelosi va realitzar una ordre per mitjà d’una opció de compra sobre 4.000 accions d’Alphabet, matriu de Google. El bon resultat de l’operativa depenia de l’augment del valor en borsa d’aquests títols, en què sospitosament confiava Paul.

Malgrat que el text legislatiu pretenia limitar els escenaris monopolístics al si del sector tecnològic, la poca ambició del redactat no amenaçava a la pràctica la posició de les grans firmes. I així va interpretar-ho el mercat, que va empènyer a l’alça el preu de les accions dels principals gegants tecnològics. La tendència alcista va permetre l’ingrés de més de cinc milions de dòlars a la llar de la influent membre del partit demòcrata, Nancy Pelosi, gràcies a l’oportuna maniobra executada pel seu espòs escassos dies enrere.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM