El TSJ aragonès suspèn l’ampliació del ‘passaport covid’ arran del recurs de l’Asociación Liberum

by Redacció

El Tribunal Superior de Justícia d’Aragó ha dictat la suspensió de l’ampliació del passaport sanitari aprovada per l’administració autonòmica. La mesura impulsada per la Conselleria de Sanitat del govern aragonès, adoptada el passat 23 de novembre, establia l’obligatorietat d’aportar el certificat de vacunació per a poder accedir a una llarga llista d’establiments, que incloïa gimnasos, hospitals o cinemes, entre d’altres.

Dos dies després, l’Asociación Liberum interposava recurs contenciós-administratiu davant el TSJ, al·legant la injustificada afectació sobre els drets fonamentals que suposava la decisió i, alhora, per haver ignorat l’obligació de sol·licitar al tribunal el seu aval amb caràcter previ. La manca de ratificació judicial, requisit preceptiu en l’adopció de restriccions tan lesives, va motivar que la Fiscalia s’alienés amb la posició del recurs.

Finalment, aquest dissabte l’entitat recorrent ha donat a conèixer el sentit de la resolució presa pel TSJ. La Sala Contenciosa Administrativa de l’òrgan jurisdiccional autonòmic hauria decretat la suspensió de l’ampliació del ‘passaport covid’ per l’absència de fonamentació, imprescindible per a justificar la limitació de drets i llibertats bàsiques; i per la manca d’especificació sobre els supòsits afectats, que obre la porta a una indesitjable arbitrarietat.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM