El CEO de Pfizer insinua que les vacunes podrien no funcionar i que caldria començar de zero

by Redacció

En el transcurs d’una entrevista concedida al Wall Street Journal, el conseller delegat de Pfizer, Albert Bourla, ha suggerit que no pot descartar-se reiniciar el procés de vacunació que està, a hores d’ara, en marxa a escala global.

En cas de determinar-se la manca d’eficàcia de les dosis actuals o la pèrdua de la seva capacitat immunitària davant l’aparició de noves variants, podria ser necessari retrocedir fins a les fases més primerenques del desenvolupament del fàrmac.

Les declaracions de Bourla s’afegeixen a les que ja ha formulat els darrers dies, en què indicava la conveniència d’administrar al més aviat possible les punxades de reforç, de forma generalitzada.

De fet, aprofitant l’esclat de la mutació Òmicron, el CEO de la farmacèutica nord-americana, ha intensificat la seva aparició als mitjans. Al davant es troba amb periodistes que recullen les seves manifestacions com a opinions científiques neutres i no com a accions comercials.

No seria el primer cop que el director de Pfizer treu profit de la benevolència rebuda per part dels mitjans de comunicació. Al passat, ja va beneficiar-se a títol personal d’un tractament informatiu massa generós respecte els resultats del desenvolupament de la vacuna, anunciats pel mateix laboratori.

Ara deixa entreveure un escenari d’inoculacions periòdiques sense fi. Una espiral perpètua de brots estacionals, variants i dosis de reforç. La llaminera obsolescència programada traslladada a la indústria farmacèutica. El negoci definitiu, amb 7.000 milions de clients.

WSJ

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM