Revolta interna contra Boris Johnson per la gestió sanitària: “està creant una miserable distopia”

by Redacció

El primer ministre britànic, Boris Johnson, es troba davant la contestació interna més gran que ha patit des que ocupa el càrrec. A les portes de la votació parlamentària relativa a la implantació del paquet de restriccions sanitàries impulsat pel govern, conegut com a “Pla B”, apareixen veus que amenacen d’una profunda divisió dins les files tories.

El diputat Steve Baker, representant conservador, ha fet públic l’imminent cisma que podria viure’s demà al Palau de Westminster. Fins a una seixantena de membres del Partit Tory podrien votar en contra del projecte del seu propi primer ministre. Baker ha arribat a acusar Johnson de “crear una miserable distopia”.

En cas de concretar-se la revolta conservadora, esdevindria un greu trasbals per al mandat de Boris Johnson, després d’una setmana marcada per l’escàndol de la festa a Downing Street, celebrada al Nadal de 2020 i no permesa d’acord amb les restriccions vigents en aquell moment. Paradoxalment, s’espera que la proposta del “Pla B” obtingui llum verda de la Cambra dels Comuns, gràcies als vots favorables que han anunciat els laboristes.

SkyNews

Actualització 14/12/2021

Tal com estava previst, els vots laboristes han permès, aquest dimarts, que les noves restriccions sanitàries proposades pel govern del Regne Unit obtinguessin l’aval majoritari de parlament. La sorpresa ha estat el nombre de diputats conservadors que s’han oposat a la implantació del passaport covid. Finalment, un centenar de tories han materialitzat la rebel·lió interna contra Johnson. La dimensió del foc amic ha resultat, per tant, major de l’esperada. El primer ministre hauria de prendre’n bona nota.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM