Europarlamentari romanès fa valer el mandat atorgat pels ciutadans per a accedir a la cambra sense passaport sanitari

by Redacció

El representant romanès de l’Eurocambra, Cristian Terheș, ha protagonitzat una significativa acció de reivindicació a l’entrada de l’edifici del parlament. Com és habitual d’ençà de fa unes quantes jornades, membres de seguretat de la seu del Parlament Europeu exigeixin l’exhibició del green pass a tothom que hi vulgui accedir.

Quan li ho han sol·licitat a Terheș, en el moment que pretenia ingressar a la instal·lació, l’europarlamentari ha manifestat que, atenent a l’autoritat que ostenta com a representant de la sobirania europea, no se li pot condicionar l’entrada al ple a la presentació del certificat de vacunació.

El polític romanès, integrat al grup de Conservadors i Reformistes Europeus, ha reconegut que no està vacunat contra la Covid-19. Malgrat afirmar que disposa d’un test d’antígens amb resultat negatiu vigent, ha deixat clar que tampoc no està obligat a mostrar-lo per a poder exercir les seves funcions com a parlamentari.

Després d’uns minuts d’estira-i-arronsa amb els membres del control d’accés, ha aconseguit el seu propòsit sense necessitat de presentar cap document, més enllà de la seva acreditació com a eurodiputat. Els efectius de seguretat, inflexibles al principi, han acabat doblegant-se als inapel·lables arguments esgrimits pel romanès.

Terheș ha invocat els tractats de la Unió Europea i ha fet valer el mandat atribuït pels electors, als qui assegura deure’s. Condicionar la seva entrada a l’edifici a la presentació del passaport sanitari, equival a supeditar el desenvolupament de la seva tasca com a representant de la sobirania popular a un protocol merament administratiu. Claudicar suposaria contribuir al procés de devaluació democràtica que està en marxa.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM