Twitter actualitza la seva política: intensificarà la censura sobre contingut crític amb la gestió sanitària

by Redacció

La popular plataforma de microblogging Twitter ha publicat aquest mes de desembre una actualització de la seva política de continguts. Les noves regles s’adrecen exclusivament al control de la informació relacionada amb la Covid-19, difosa pels usuaris.

Amb aquesta revisió s’obre la porta a una intensificació de l’activitat censora pels administradors de la xarxa social. El ventall de supòsits contemplats que podrien justificar l’adopció de represàlies sobre publicacions o perfils és tan nombrós, que podria afectar la crítica més prudent i raonada respecte del relat de les autoritats.

De la mateixa manera, la redacció utilitzada per Twitter a l’hora de descriure els casos susceptibles de ser intervinguts, és tan difusa i genèrica, que permet emparar el recurs il·limitat per part de la companyia a pràctiques d’invisibilització de contingut, de restricció d’interaccions, de bloqueig temporal de comptes o de la seva suspensió definitiva.

Dins la suposada persecució d’informacions falses o enganyoses, l’actualització inclou la formulació de dubtes en relació amb la seguretat o l’eficàcia de les mesures sanitàries adoptades pels organismes oficials. Invocant la protecció de la salut pública, es proscriu el qüestionament “de les mesures preventives, tractaments o altres precaucions per a mitigar o tractar la malaltia; regulacions, restriccions o exempcions oficials”.

L’empresa de San Francisco fixa les bases per a la fi de la llibertat d’expressió i informació a l’interior de la seva particular parcel·la digital. La crisi epidemiològica emprada com a pretext per a reforçar la narrativa oficial, perseguir la dissidència política i, fins i tot, eliminar un debat eminentment científic. Mentrestant, el perfil a Twitter del líder dels talibans continua actiu.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM