Noruega recupera la “llei seca” per a combatre la nova variant

by Redacció

No sembla que la -pràcticament confirmada- menor hostilitat de la variant Òmicron vingui acompanyada d’una relaxació de les restriccions. Ans al contrari, les autoritats s’obstinen a centrar el missatge en la major capacitat de contagi que presentaria, paral·lelament, la nova mutació del coronavirus.

És el cas del govern noruec que, ignorant deliberadament la notòria similitud entre la variant sudàfricana i la grip comuna, recupera dels llibres d’història una nefasta norma inspirada en el puritanisme més simplista. Entre l’anunci de noves mesures de limitació de reunions socials i d’enduriment en l’exigència de la mascareta, el primer ministre ha colat als ciutadans noruecs la “llei seca”.

S’instauren així prohibicions en la venda begudes alcohòliques a establiments de restauració i locals d’oci nocturn. L’enèsim intent dels gestors públics per a mantenir els nivells de psicosi social, que no es corresponen amb el grau perillositat sobre la salut que representa l’Òmicron, d’acord les primeres dades recopilades. La severitat de la restricció tampoc no es comprèn si tenim en compte que Noruega està registrant, a hores d’ara, una taxa de morts equivalent a un terç de la mitjana del conjunt d’Europa.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM