George Soros apuntala el relat pandèmic oficial a casa nostra

by Redacció

Una de les entitats que més rellevància pública ha guanyat al llarg de la crisi epidemiològica és l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). Amb presència gairebé diària als mitjans de comunicació, es tracta d’una iniciativa de la fundació de CaixaBank i les seves tesis tenen una més que notable influència en les decisions que adopta la Generalitat respecte de la gestió sanitària.

L’impuls d’una institució acadèmica a través de la seva fundació, no és l’únic lligam de CaixaBank en relació amb la crisi epidemiològica. Des d’un punt de vista financer, el banc està connectat amb el gegant farmacèutic Pfizer, un dels princiapls actors implicats en la pandèmia. El nexe és el grup BlackRock. Aquesta poderosa corporació de gestió d’inversions és el cinquè accionista de CaixaBank i, alhora, el segon tenidor en nombre de títols de propietat del laboratori nord-americà.

Per la seva banda, l’ISGlobal té representació al Comitè Científic Assessor de la Covid-19, un consell consultiu adscrit al Departament de Salut que elabora estratègies i emet recomanacions per a abordar la situació actual. Malgrat el pretès caràcter independent que pretén atribuir-se, la presència d’ISGlobal el desvirtua: el mateix conseller de Salut, Josep Maria Argimon, forma part del seu comitè executiu. Tot queda a casa.

Altres membres destacats d’ISGlobal comprometen igualment aquesta presumpta independència. Un d’ells és Joan Bigorra, que ha ocupat càrrecs directius a grans corporacions farmacèutiques com Novartis, Bayer o Sandoz Pharma, entre d’altres. Darrere les controvertides mesures que afecten els més petits, com el manteniment de mascaretes a l’escola o la teoria dels infants com a vectors de transmissió, hi ha noms propis com el de Jordi Sunyer i el de Quique Bassat, col·laboradors de l’institut.

Dins l’equip hi trobem també rostres coneguts de la política, com ara l’exministra espanyola de Zapatero, Leire Pajín, recordada per les seves estrafolàries ocurrències, que n’assumeix la Direcció de Desenvolupament Global. En l’àmbit internacional l’ISGlobal ha col·laborat en iniciatives de la Fundació Bill i Melinda Gates.

A l’organigrama hi apareix un altre exministre del govern de l’Estat. Ni més ni menys que Javier Solana, exsecretari general de l’OTAN i conegut als Balcans com el Carnisser de Belgrad, pels indiscriminats bombardejos de l’any 1999 sobre població civil, perpetrats per l’Aliança Atlàntica que aleshores dirigia. Solana ocupa la vicepresidència del patronat d’ISGlobal i en presideix el Comitè Executiu. La presidència del patronat l’ostenta la Infanta Cristina de Borbón.

Malgrat pretendre mostrar una imatge eminentment acadèmica, l’entitat també compta amb els seus propis ariets dedicats a influir en l’opinió pública. Ho fa a través d’organitzacions interposades com Verificat, amb qui col·labora estretament. Verificat es presenta com un mitjà dedicat a la validació informativa i la verificació de fets. El tan de moda fact checking.

La perspectiva que dona el temps, permet ser prudents a l’hora de confiar en els canals que s’autoerigeixen en garants de l’objectivitat i el rigor. El recorregut d’aquesta tipologia de mitjans informatius ha revelat que també obeeixen a determinats interessos. Fins ara, Verificat s’ha esforçat a bastament per a intentar desacreditar publicacions que posaven en dubte el relat pandèmic oficial. Molt sovint, presentant com a fets objectius meres hipòtesis subjectes a falsejament.

La mateixa xarxa social Facebook s’ha valgut d’aquesta impostada tasca de validació informativa per a censurar continguts de la prestigiosa revista The British Medical Journal (BMJ), rigorosament fonamentats. Així doncs, mitjans com Verificat, de la mà d’ISGlobal, apuntalen el relat de les autoritats i ataquen els intents de fiscalització. Curiosa manera d’entendre el periodisme. Com a apunt final, Verificat ha rebut entre 2019 i 2020 gairebé 75.000 euros de l’Open Society Foundations, l’artefacte del sinistre George Soros. Ja sabem a qui serveixen.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM