El registre oficial de vacunats als Estats Units està inflat en uns 40 milions de ciutadans

by Redacció

Els Centres de Control i Prevenció de Malalties (CDC), l’agència federal nord-americana de salut pública, hauria estat sobredimensionant el recompte de vacunats contra la Covid-19 al país. D’acord amb el que ha publicat Bloomerg aquest dissabte, l’organisme hauria registrat com a administració de primeres dosis el que en realitat eren desenes de milions de segones punxades o dosis de reforç.

La veu d’alarma l’haurien emès funcionaris estatals i locals en observar que els números no quadraven. La revisió de les dades dels estats d’Illinois, Virgínia Occidental i Pennsilvània confirmarien la hipòtesi de l’error en el recompte nacional. Davant el ball de xifres, la CDC ha iniciat el procediment per a modificar les seves mètriques per a posar fi a la caòtica situació estadística.

Oficialment, 240 milions de nord-americans haurien rebut com a mínim una dosi, un 72,5% de la població diana, mentre que només 203 milions comptarien amb la pauta completa, que representa un 61,3%. Aquesta diferència d’onze punts no es correspon amb la registrada en països homologables, minoritzant-se així el pes social dels ciutadans no-vacunats. El portaveu del Departament de Salut Pública de Filadèlfia, conscient de la sobreestimació de l’agència federal va afirmar que “no tenim cap fe en les xifres del lloc web de la CDC i mai no en fem referència”.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM