El govern basc condiciona els ajuts a la premsa a l’assumpció del relat oficial sobre la covid

by Redacció

El passat 23 de novembre el Consell de Govern Basc va aprovar la concessió de subvencions a mitjans de comunicació corresponent a l’any 2021. Fins a cinc milions d’euros de dotació, dels quals se’n beneficiaran els diaris i les cadenes de ràdio de major audiència a la comunitat autònoma.

El text aprovat recull els requisits necessaris que han de complir les publicacions i emissores per tal de poder obtenir l’import en concepte de subvenció directa. Hi ha criteris d’ordre tècnic, com disposar de seu al territori basc, comptar amb una programació pròpia no inferior al 15% i acaparar l’àmbit de, com a mínim, un dels tres Territoris Històrics de la comunitat.

La concessió d’aquests ajuts públics està vinculat simultàniament a un altre element, mancat de tot caràcter tècnic o objectiu. El programa exigeix que els mitjans beneficiats es comprometin a “mantenir la mateixa la línia d’informació de proximitat i servei a la ciutadania en relació amb la pandèmia”. Una exigència inaudita que segresta la llibertat de premsa, condicionant la viabilitat financera de les entitats a la difusió acrítica del relat de les autoritats.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM